Søvn guiden

Hvad er en god nats søvn værd? Vi har lavet en lille film omkring dette - så tænk en ekstra gang over, hvad en god nats søvn er værd for dig!

 

Du får her nogle gode og gratis råd i forhold til at få en god nats søvn.

 

  • Læg dig til at sove og stå op på samme tid hver dag
  • Sørg for at der er stille og mørkt i soveværelset
  • Undgå stærkt lys fra telefoner og lignende to timer inden du skal sove
  • Undgå koffeinholdige drikke fem timer inden du skal sove
  • Sov i - en for dig - behagelig temperatur. Eksperter anbefaler 14-18°C
  • Luft ofte ud i dit soveværelse
  • Tag ikke bekymringer med i seng. Koncentrér dig evt. om dit åndedræt
  • Du skal (næsten) kun bruge dit soveværelse til at sove i

 

 

 

Styrk dit immunforsvar

En god søvn er et basalt behov for et godt og sundt immunforsvar. Det er derfor vigtigt, at du får en god nats søvn, hvis du skal have et stærkt immunforsvar, der kan modstå hverdagens virusser og bakterier, som du møder på dit arbejde, hos købmanden eller i fitnesscentret.

Benzin til hjernen

Når du sover godt om natten, så har du lettere ved at lære nye ting og din hukommelse får et kraftigt boost. Det er helt essentielt med en god nattesøvn for, at din hjerne fungerer i dine vågne timer. Så kan du præstere 100 % på jobbet, i skolen eller have fuld fokus på din yndlingshobby - om du spiller guitar eller golf er ikke så væsentligt, du opnår uden tvivl det bedste "swing", når du er frisk og udhvilet.

Et godt velvære

Søvnen er rigtig vigtig for, at du kan føle dig tilpas i din krop. Har du eksempelvis et ønske om vægttab, må du ikke se bort fra det faktum, at søvnen betyder ligeså meget som dine kostvaner i det forløb, der leder dig tilbage til din idealvægt. Det er vigtigt at elske sig selv, som den du er - om du så vejer et par kilo for meget, så er du godt på vej, når først du har accepteret dette.

For lidt og for meget

Stress er efterhånden en folkesygdom og ordet bliver brugt i flæng, når man synes at to-do listen vokser sig for stor. Der er ingen tvivl om, at hvis du har oplevet stress i ordets bogstaveligste forstand, så er søvnen - eller mangel på samme -  ét af de signaler, som du bør reagere prompte på. Det samme gælder, hvis du mister lysten til sex. Vær åben over for de signaler, som din krop sender dig. Gør noget ved det, og ret op på dit liv i tide.